Втората най-успешната състезателка в историята на фигурното пързаляне Мишел Кван направи важна стъпка в живота си и сключи брак. Олимпийската шампионка се омъжи за любимия си Клей Пел, който е директор стратегическо планиране в Съвета за национална безопасност в Белия дом и внук на бившия сенатор на Роуд Айлънд Клейбърн Пел. Двамата са заедно от април миналата година и обявиха годежа си през септември.

Клей застана пред олтара в униформата си на лейтенант от американската армия, а Мишел сбъдна мечтата си и се венча в рокля на Вера Уанг. На сватбата присъстваха 240 гости, сред които олимпийските шампиони Брайън Бойтано, Дик Бътън и Дороти Хамил.

“Никога не съм вярвала в любовта от пръв поглед, но трябва да призная, че това се случи с нас. В първия момент почувствах магическа връзка и знаех, че той е човекът за мен”, обяви Кван след годежа.

Родената на 7 юли 1980 година състезателка е най-успешната фигуристка на САЩ и номер 2 по важни отличия в света. Тя има олимпийска титла от Игрите в Нагано през 1998 година и бронз в Солт Лейк Сити четири години по късно. В кариерата си от над 10 години Мишел става пет пъти световна шампионка (1996, 1998, 2000, 2001 и 2003-а) и девет пъти печели националната титла (1996-а и от 1998-а до 2005-а). Единствено норвежката Соня Хени има повече трофеи (3 златни олимпийски медала и 10 световни титли), но тя се състезава през 20-те и 30-те години на миналия век.

След края на състезателната си кариера през 2006 година Кван участва в шоу програми, завърши висшето си образование в специалност Международни отношения и политически науки, коментира Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 година и изпълнява различни задачи по света като посланик на Белия дом./БЛИЦ