Олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Рио Маргарита Мамун и плувецът, носител на сребърен медал от Пекин 2008, Александър Сухоруков, сключиха граждански брак.

Рита и Александър се запознават на универсиадата в Казан преди 4 години и почти веднага стават двойка. Предложението обаче стана факт едва на бала на олимпийците през декември миналата година, въпреки че младоженецът го планира дълго време. Така точно 8 месеца по-късно, двамата са вече семейство.

На сватбата присъстваха личната треньорка на Рита, Амина Зарипова, грузинската състезателка Саломе Пажава, президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова, двукратните олимпийски шампионки Евгения Канаева и Анастасия Близнюк, Александра Солдатова и други. А шлейфът на булката бе грижливо носен от шаферките Яна Кудрявцева и Лиза Назаренкова, две от най-близките приятелки на Рита. Те бяха отговорни и за организирането на запомнящо се моминско парти.

Мамун сподели, че семейният живот няма да попречи на целите ѝ и че има намерение да продължи гимнастическата си кариера, с крайна спирка Токио 2020.