Бившият баскетболист на Сан Антонио Спърс Алвин Робъртсън е бил арестуван по обвинение в склоняване към детска проституция. Заедно с олимпийския шампион за 1984 г. е задържана и неговата приятелка Рейчъл Макинтош. Под подозрение за същите провинения са още пет човека.

Четирикратният участник в “Мача на звездите” на НБА и неговите съучастници са обвинени за отвличането на 14-годишно момиче, което успяло да избяга и да даде показания пред полицията. Според представители на властите бандата е въртяла бизнеса си не само в Сан Антонио, но и в други градове от щата Тексас.

Най-добрият защитник за сезон 1985/86 има дълъг списък и с други нарушения на закона. В това число са нападение над човек с причиняване на телесна повреда (7 пъти), нарушение на правилата за движение по пътя (3 пъти), укриване на данъци (2 пъти), съпротива при арест, хулиганство, кражба с взлом, преследване на човек, нарушение на съдебна заповед.

През своята професионална кариера, която започва при “шпорите” през 1984 г., той е играл и за Милуоки (1989-93), Детройт (1993) и Торонто (1995-96). Той е един от четиримата баскетболисти в историята на НБА записал рекордния квадрупъл-дабъл (двуцифрено постижение в четири статистически показатели). Неговият резултат е уникален, тъй като четвъртият му показател след точки, борби и асистенции е откраднати топки. Останалите трима са с точки, борби, асистенции и чадъри./БЛИЦ