Двукратният олимпийски шампион Емил Хегле Свендсен призна, че заедно със свои приятели са се събличали по време на масовия женски старт от Световната купа по биатлон в Ханти-Мансийск.
 
“Тора Бергер се усмихна, когато мина покрай мен. Сигурно е харесала видяното. Целият мъжки отбор на Норвегия беше в акцията. Даже Симон и Мартен Фуркад”, заяви норвежкият биатлонист.
 
“Всичко започна през 2010 г., когато спечели Световната купа. Тогава целият женски отбор си показа гърдите по време на последното състезание. Ние не можехме да пропуснем открилата ни се възможност. Опитахме да се прикрием в гората, но не се получи. С Йоханес Бьо не се оказахме на правилното място и разбрахме, че може да ни снимат”, допълни Свендсен.
 
“Може би преминахме чертата. Ако Тора Бергер спечели Световната купа догодина, може да подходим по-друг начин. Вероятно ще организираме нещо на огневия рубеж”, обяви олимпийският шампион.
 
Президент на Норвежката федерация по биатлон Туре Бейгард отказа коментар по случая, но разкри, че не знае нищо за случилото се. В същото време руските правоохранителни органи разследват случая като ексхибиционизъм. Емил Хегле Свендсен е заплашен само от сериозна глоба, тъй като състезателките не са подали оплакване.