Христо Стоичков ще се срещне с 400 българчета в Чикаго на 4 май – денят, в който дебютно ще представи в САЩ официалната си биография „Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков. Кавалерът на „Златната топка“ ще посети в събота сутрин „Ел Гроу Хайскул“ като е обещал поне два часа да бъде при децата. Родителите на повечето вече са подсигурили „Историята“, която стана хит №1 на пазара в последните шест месеца в България.

Целият ден на Стоичков ще мине със сънародниците в Чикаго. След визитата в училището най-великият български футболист ще се срещне с други българи в едно от най-познатите за нашите места в Чикаго. А от 18 часа е гвоздеят на програмата – галавечер с оригиналната „Златна топка“ и автографи на страниците на „Историята“ в „Хенгинг Гардънс“.

Стоичков е обещал, че няма да остави без автограф нито един желаещ. Той вече има опит по въпроса с 4-5 часови сесии в София, Пловдив, Ямбол, Бургас и Варна през декември, където го приветстваха близо 15 000 негови почитатели. В Чикаго всички места в залата вече са продадени, но по негово настояване се търси вариант за намиране на още пространство. 

Организаторите обещават, че ще намерят начин всички да влязат и да видят на живо Стоичков и най-големия индивидуален приз във футбола.