Над 250 души се насладиха на шоуто с марка Ел Класико, представено по уникален начин пред феновете у нас. Специалното събитие бе подготвено от Palms Bet - официалният партньор на LaLiga за България.

В спортен бар „Aкадемията“ в „Кино Арена Запад“ родните привърженици на испанските грандове Реал (Мадрид) и Барселона изживяха една незабравима вечер. Мадридисти и каталунци бяха приветствани в изцяло футболна атмосфера с шампионския трофей в La Liga, „долетял“ от Иберийския полуостров и испанската бира „San Miguel”.

В духа на феърплея и взаимното уважение, демонстрирано от главните действащи лица в двата български фен клуба – Георги Христов (Реал Мадрид) и Огнян Соколов (Барселона), привържениците се насладиха на множество игри, изненади и награди, специално видео обръщение от Давид Вия, невероятен футболен спектакъл и една запомняща се среща – с бившия голмайстор на „кралския клуб“ и испанския национален отбор Фернандо Мориентес.

Видео разговорът на живо с легендарния нападател бе „гвоздеят“ в програмата и бе изключително емоционален за феновете на „белия балет“. Наред с рядката възможност да се докоснат до своя любимец, да се върнат назад във времето и заедно да изживеят отново някои от най-паметните мигове в историята на 14-кратния властелин на Европа, феновете на Реал засвидетелстваха любовта си и към клуба, и към Мориентес с много песни, скандирания и бурни аплодисменти. Бившият нападател остана поласкан от вниманието, което предизвика появата му на екран и на свой ред сърдечно благодари за топлото отношение.

Преди първия съдийски сигнал на „Сантяго Бернабеу“ пък бяха проверени в детайли знанията на феновете, благодарение на специално организирания от Palms Bet и „Топка е“ куиз. Битката за призовите места бе ожесточена и след равенство в точките бе решена с „дузпи“. За най-добрите познавачи на испанския футбол и Ел Класико имаше куп страхотни награди – фланелки на Реал (Мадрид) и Барселона, официални топки на LaLiga, суитшърти, знамена на Ел Класико и др. В играта с прогнози пък цели 17 души, предимно фенове на Реал, познаха крайния резултат – 3:1 в полза на „белия балет“. Така те си тръгнаха не само с приповдигнато настроение след преживяното и победата на „Бернабеу“, но и с куп подаръци от Palms Bet и LaLiga.

Припомняме, че партньорството между двете страни бе официално обявено на специална пресконференция в София в началото на август, на която присъства лично бившият футболист на Барселона и настоящ посланик на LaLiga Луис Гарсия. Събитието по случай Ел Класико бе първото по рода си у нас, организирано от Palms Bet, но със сигурност не и последното, тъй като амбициите на компанията са подобен род мероприятия да станат традиция.