Димитър Душков Пенев е легенда в българския футбол. Треньор №1 на ХХ век даде поредното си култово интервю пред няколко родни телевизии.
 
БЛИЦ избра само един абзац от изказването на Пената, в който той отговаря на въпроса как е преминал рождения му ден вчера, когато навърши 70 години.
 
Предлагаме ви без грам редакторска намеса казаното от Димитър Пенев.
 
„За мен беше един спокоен и нормален ден, тъй като вече имаме и поколения и от фамилията.  Обърнахме по-голямо внимание на правнучката, която казвах на майка й – на моята първа внучка Дими,  на майка й – на моята дъщеря, викам: Какво става, викам, аз да напредвам, вие поколение след поколение. Дано викам последната внучка, изкара някое мъжко, за да мислим за моята рода, за да можем да говорим до края на моя живот за футбола. Дай Боже, да излезе едно момче накрая. Това беше повече формите, когато бяхме вчера семейно.
 
Не съм ги броил разговорите, но по-малко от 200-300 не съм провел. Много хора на този номер не го знаеха, но чрез мои приятели и техни приятели. Снощи до късно до 11 часа и то все и отговорни господа и приятели много особено любители на футбола – от провинцията, извън България се обаждаха. Това беше радостно за мен, радостно и за семейството.
 
Това, което в сряда искам да направя, един коктейл, който, да видя дали се покрива моето житие в спорта и като човек... Контактите дали са ме забравили или пък ще продължат.”
 
Е, култов, нали? БЛИЦ още веднъж пожелава на Пената здраве, щастие, дълголетие!

Цялото интервю на Пенев пред Канал 3: