Швейцарски борци помогнали на срамежливия Роджър Федерер да свали Мирка през 2000 г.

Случката се разиграла на Игрите в Сидни, където тенисистите делели една къща с националния отбор по борба. На всички било ясно, че 18-годишният Федерер си пада по Мирка Вавринец (22), но няма смелост да поеме инициативата. „Затова му помогнахме малко“, издаде тогавашният треньор на борците Людвиг Кюнг.

Със своите момчета той заключил вратата и наредил на влюбените звезди от корта: „Сега се опознайте.“ Роджър се паникьосал, но прекарал 15 минути насаме с етническата словачка. „От този момент вече бяха двойка“, смее се Кюнг.

Маестрото си спомня много добре първата целувка, която идва след загубения полуфинал в Сидни от Томи Хаас. „Плачех непрестанно. Но в този ден срещнах Мирка и я целунах за първи път. Там прекарах много време с нея, тя беше част от отбора.

Мирка ми каза: „Ти си толкова млад.” Аз наблегнах, че съм на 18 и половина! Тя продължи: „Значи още си бебе.” Не знаехме докъде ще доведе това. Сега сме тук. Женени, имаме четири деца и сме щастливи. Това беше добра целувка“, споделя Федерер.