Първата ни ракета в женския тенис Цветана Пиронкова тренира усилено и няма възможност да се наслаждава напълно на празниците. И днес пловдивчанката проведе занимание под тепетата, а преди започването му честити Коледа на фенове и приятели в социалната мрежа.

"Честито Рождество Христово", написа Пиронкова.

Новогодишната нощ определено не е празникът, на който Цвети може да се отпусне. Последните години се случва така, че тя редовно я посреща на борда на някой самолет заедно със семейството си. Така е било няколко пъти, понякога поздравяват пътниците по радиоуредбата, друг път забравят, уточнява пред "Марица" майка й Радосвета.

Програмата на Пиронкова я принуждава почти винаги на Нова година да бъде в Австралия, където стартира тенис сезонът. Сега Цвети пътува на 30 декември за Бризбейн, където е първото участие. Там ще бъдат и Григор Димитров с приятелката му Мария Шарапова. Майката на Цвети - Радосвета, баща й Кирил и годеникът й Мишо също ще пътуват за сезона в Австралия, който продължава целия януари и включва турнирите в Бризбейн, Сидни, където Цвети ще защитава титлата си от миналата година, и Открития шампионат на Австралия.