Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова не може да си събере мислите в Маями. Кучето, с което тя и брат й - Енчо, са израснали, е в неизвестност вече два дни.

„Скъпи приятели от Пловдив, обръщам се към вас с голяма молба. Това е Миро. Преди два дни сутринта е избягал от дома си в район централен в Пловдив. Моля ако някой го е виждал или има някаква информация за него да пише тук или да звънне на номер 0878 22 75 83. Той е много възрастен и не вижда и чува добре. Благодаря ви от сърце! Моля споделяйте!”, написа пловдивчанката във "Фейсбук".

Въпреки натоварената си програма тенисистката не спира да кореспондира със свои фенове и приятели в мрежата и да се интересува дали е открит любимият Миро. Има дори обявена награда за намирането на пуделчето, а в коментарите приятелите на Цвети изказват съжаление за случилото се и отправят пожелания домашният любимец скоро да бъде намерен. До момента зова за помощ е споделен от над 700 съпричастни и искрено загрижени за съдбата на животното фенове.

Пред БЛИЦ братът на тенис-звездата Енчо Пиронков - треньор в тенис клуб „Локомотив”, каза, че Миро още се издирва и всички са много притеснени за съдбата му. "С Цвети отглеждаме пуделчето от 17 години и то е като част от семейството ни", добави Пиронков.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ