Ексцентричният футболист на Манчестър Сити Марио Балотели не слиза от страниците на медиите с изцепките си, които вдъхновиха британски композитор да трансформира неговите моменти на лудост в опера. Патрик Ноулс планира да композира джаз опера, базирана на живота на Балотели и вярва, че тя може да има голям успех.

„По нормалните стандарти Балотели е луд, но хората не знаят какво е преживял. Още като малък е бил изоставен от родителите си, а сега прави неща от сорта на това да отиде на Казино с Крис Самба и след това да даде част от печалбата си на бездомник. Тези постъпки са дар от Бога. Да напиша музика за тях би било страхотно. Ще бъде великолепна опера. Мисля, че това момче е най-голямото нещо в спорта след Мохамед Али", смята британецът.

Ноулс, който вече е композирал част от музиката озаглавена „Балотели - защо винаги аз", смята, че той разбира много добре нападателя и го описва като „объркан".

„Мисля, че го разбирам по-добре от повечето хора, защото сме от една и съща среда. Роден съм в работническо семейство и баща ми е починал, когато съм бил на едва пет месеца. Знам какво му е", разказва британският композитор.

Последната любопитна случка около Балотели е желанието му да плати глобите за просрочени книги на всички читатели в библиотека.