Великият Пол Гаскойн отново се появи на хоризонта и създаде работа на полицията. След като преди известно време бе блъснат от жена и претърпя операция на лицето, Газа явно е възстановен и се върна към нормалния си начин на живот.

Бившият футболист се забърка в уникален скандал край градчето Ротбъри, на 50 километра от Нюкасъл. Именно в това населено място органите на реда заклещили опасния Раул Томас Моут. Човек, който след излизането си от затвора рани опасно бившата си приятелка и уби новият й приятел. Полицията бе предупредила жителите да не излизат от домовете си, докато трае акцията. Докато полицаите обградили убиеца най-неочаквано в епицентъра на събитията се появил Пол Гаскойн. Видимо подпийнал той приближил полицейския кордон и носел в себе си кутийка с бира, пилешко месо, мобилен телефон и топли дрехи, за да ги даде на обкръжения Раул Моут, пише “Сън”.

Гаскойн обяснил на униформените, че се познава с Раул от нощния живот в Нюкасъл и поискал да види дали убиецът е добре с думите: „Рискувам собствения си живот, за да сън сигурен, че той е добре. Знам, че
той е добро момче.”

Полицаите не пуснали Газа да премине загражденията. Разочарован от неуспеха си, пияният Пол Гаскойн опитал да окуражи дружката си убиец, викайки: „Давай Моути, аз съм Газа.” След случилото се, видимо нетрезвият Гаскойн обяснил пред местна радиостанция: “Чух, че той е бил до реката и донесох също и въдицата. Така ще можем да ловим риба и да си поговорим. Искам да говоря с него, защото аз съм единственият човек, който може да му помогне. Полицаите не ме пропуснаха да премина, защото се страхуваха, че той може да ме застреля, но аз знам, че той не би го направил”, каза още бившият плеймейкър на Англия.

Медиите на Острова потърсиха за коментар агента на Пол Гаскойн, който като разбра какво се е случило, заяви, че просто няма думи, с които да коментира случая./БЛИЦ