Великият плеймейкър и голмайстор Мишел Платини потвърди аксиомата, че с напредването на годините атакуващите футболисти се превръщат в защитници. 58-годишният президент на УЕФА блесна като бранител пред вратаря Борислав Михайлов в мача на малки вратички между големите шефове в евроцентралата в Дубровник. Шоуто предшества двудневните заседания на Изпълкома на УЕФА в "перлата" на Хърватското крайбрежие.

По идея на Платини по екип се съблякоха всички членове на Изпълкома и ръководители на водещи позиции, в това число и Михайлов. Боби се появи на терена със специална шина на коляното, което е "разбито" от серия контузии в активната му кариера. С червен екип с №9 президентът на БФС застана на голлинията в президентския тим на натежалия Платини, пише "Труд". Трикратният носител на "Златната топка" повече стоеше пред Михайлов и раздаваше пасове към "остриетата" Давор Шукер, Деян Савичевич и Збигнев Бонек. Едва ли някога Михайлов е имал по-именит "защитник" от Платини пред себе си...

Мачлето бе последвано от обилна и стилна вечеря, която хърватските домакини начело със спортния си министър дадоха на върхушката на УЕФА. На следващия ден започнаха дебатите в Изпълкома за Евро 2020. След края на заседанието днес се очаква на пресконференция да бъдат оповестени повече данни за кандидатите да приемат мачове от първенството, което ще се организира в градове от 13 държави.

София също изпрати заявка за кандидатура.