Световният шампион с Франция Бенжамен Менди проявява пълно безхаберие за скъпата си бегачка Lamborghini Aventador SVJ. Боядисаният в бяло автомобил, струващ 475 000 паунда, беше иззет от британската полиция през ноември.

26-годишният ляв бек на Манчестър Сити беше хванат да шофира без задължителната застраховка. Вече 20 дни той се мотае и не оправя нередностите в документацията, за да запази спортния автомобил. Британската полиция обикновено изчаква собствениците в срок от 14 дни и едва след това праща автомобила за скрап или на търг.

„Бенжамен е изключително добър футболист и огромен невежа що се отнася до документацията. Той въобще не е знаел, че кара без застраховка. Това е огромен гаф от негова страна. Явно и не прави всичко възможно, за да оправи документите. Вече 20 дни откакто колата е иззета и всеки момент може да бъде пратена за скрап. Полицията знае, че той иска да си върне автомобила и с удоволствие ще му го върне, но само след предоставяне на всички необходими бумаги“, коментира приятел на Менди пред „Сън“.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус 

Бенжамен Менди е спрян от полицията на 15 ноември в 5 часа сутринта в Престбъри. Спортната кола, която е с френски регистрационни номера, в момента се намира в специализиран полицейски гараж в Макълсфилд.

Освен да предостави необходимите документи, за да си вземе колата играчът на Манчестър Сити трябва да плати глоба от 150 паунда и по 20 паунда за всеки ден престой на бегачката в специализирания паркинг. Ако автомобилът отиде за скрап, Менди ще трябва да плати и допълнителна санкция от 300 паунда, а освен това ще му бъдат отнети и шест точки от шофьорската книжка.

Lamborghini Aventador SVJ е подобрена версия на Aventador S и от модела са произведени само 900 бройки. Колата развива скорост от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди. Максималната скорост, която може да достигне е 350 км/ч.