Състезателката от ММА веригата UFC Джесика Ай не успя да премине кантара преди участието си в турнира в Лас Вегас тази нощ. Американката загуби от Синтия Калвильо след 5 рунда.

Ай се съблече чисто гола при претеглянето, но въпреки това се оказа по-тежка от категория си. Тя надхвърляше максимално допустимото тегло с 90 грама. Видимо беше, че спортистката е направила абсолютно всичко, за да се вмести в килограмите, тъй като едно стоеше на краката си от интензивната диета в последните дни.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Добре съм, въпреки че сигурно съм изглеждала доста зле. На мястото на претеглянето беше доста хладно и честно казано направо замръзнах. В тялото ми няма нито грам мазнина, особено след диетата. Извинявам се на феновете, които също се почувстваха неловко заради тези 90 грама. Това е пълна лудост. Вероятно трябваше да отида до тоалетна преди кантара, но въобще не изпитвах такава нужда заради студа“, призна американката.

Това е вторият пореден случай, в който Джесика Ай не успява да премине кантара преди мач. Преди последната си среща през декември тя също беше надхвърлила допустимия максимум с 2,2 кг. Тогава тя се оправда с менструален цикъл. В крайна сметка Ай успя да победи Вивиане Араужо.