Победителят в БЛИЦ ГЕЙМ 2013 – 53-годишният Стефан Петров от Габрово, даде интервю пред нашата агенция след гръмкия си успех:
 
- Г-н Петров, честита победа!
- Благодаря ви, много се радвам!
 
- Участвал ли сте друг път в някакви игри?
 - Да, участвал съм в “Минута е много” – едно състезание, което в близкото минало имаше голяма популярност. И участието ми беше успешно. Там съм участвал няколко пъти, даже съм трикратен победител.
 
- Кога се случи това и с каква тема се състезавахте тогава в предаването?
- Темата беше “Лека атлетика”, а годината – 1995 г.
 
- Явно сте човек, който се интересува от спорт. А вие самият спортист ли сте?
- Ооо, от много години се интересувам от спорт. Още от 70-те, когато беше възходът на българския спорт. В този период България имаше много успешни участия на Олимпийски игри, на Световни първенства. Имахме големи успехи. Иначе, самият аз съм спортувал, да, но на любителски начала. Бил съм част от футболен отбор в много ниска дивизия. С отбора имам изиграни над 100 мача. Също така съвсем любителски – с две-три тренировки на седмица, съм участвал и в състезание по лека атлетика. Имам не лоши резултати – близо 6.50 и място в призовата осмица на студентски игри.
 
 - Спортна натура!
- Би могло да се каже и доста добре звучи (усмихва се).
 
- Затрудниха ли ви по някакъв начин въпросите от всички етапи в играта БЛИЦ ГЕЙМ?
- Да, разбира се. Имаше много трудни въпроси. Регламентът ви е доста специфичен и добре, че се промени, защото с това натрупване на точки, което беше, просто се губи качеството – за сметка на количеството. После нещата си дойдоха по реда си. Аз се класирах на второ място в предварителните кръгове, които се състояха онлайн във вашата агенция, но ето че сега спечелих първата позиция. Имаше моменти, в които бях и доста затруднен. Но пък едва ли има човек, който може да каже, че знае всичко.
 
- А на самия финал днес – степента на трудност същата ли беше?
- Очаквано, въпросите бяха трудни. Но интересното е, че тези, които бяха определени като “по-трудни” лично за мен бяха по-лесните. И обратното – затрудних се на тези, които се водеха по-лесни. Но... това е състезание. Доволен съм от себе си!
 
- Наградата ви е екскурзия до Барселона и присъствие на зрелищния мач от Шампионска лига Барселона - Милан! Пътували ли сте досега в чужбина?
- Всъщност, посетил съм доста страни. Дори съм бил и в Барселона – но тогава беше в служебна командировка – през 2008 г. Дори имам един леко неприятен спомен. Направих си доста снимки на различни забележителности, в това число “Саграда фамилия” и т.н., но по невнимание снимките бяха изтрити. И с тази награда сега, за която съм много щастлив, се надявам да компенсирам тези изгубени кадри. Радвам се, че ще гледам Барса и Милан на живо.
 
- На кои футболни отбори симпатизирате?
- Всеки, който симпатизира на футбола, има и любими отбори. В България моят е “Левски” – от много малък съм левскар и винаги ще си остана. За чуждите отбори по-скоро мога да кажа, че нямам точни предпочитания към даден тим. Сменяли са се в течение на времето. Когато започнах да се интересувам от футбол, бях голям фен на Аякс. Те бяха изключителен отбор през 70-те години. Впоследствие други отбори излязоха на дневен ред. В момента нямам клубни пристрастия към никой отбор извън България. Харесва ми да гледам футболни мачове и даже това, че не симпатизирам на никого, ми помага – да се насладя повече на играта.
 
- Ще гледате на живо мача Барселона – Милан в Испания! Имате ли някакви прогнози за крайния резултат от двубоя?
- Ами за този мач прогнозата ми е равен резултат. Надявам се на 2:2 с много голове, за да бъде зрелищно.
 
- Благодаря ви! Желая ви незабравими моменти и успех оттук нататък!
- И аз ви благодаря за вниманието и хубавите въпроси. Ще споделя след екскурзията как е минало. А пък може и резултата да позная!
Анелия ПОПОВА

blitz_game1.jpg