ММА шампионът Георги Стоянов е тазгодишният победител в „Къртицата”. Дребничкият мускуляга, който предизвика двуполюсни страсти у зрителите, вече е по-богат с 152 860 лева. 33-годишният бургазлия е разведен и споделя, че е разочарован от жените, но пък винаги би ги защитил и ако трябва, ще се сбие заради тях. В Базата между него и Ивайла Бакалова прехвърчаха искри, но за момента те уж си остават „само приятели”. В играта Жоро се прояви като голям стратег и сам призна това пред репортера на БЛИЦ:

- Георги, реши ли за какво ще изхарчиш спечелените в „Къртицата” 152 860 лв.?
- Нямам все още никаква представа за какво ще ги изхарча, не съм решил. Аз казах, че ще купя пони на дъщеря ми, но се оказа, че баща ми няма намерение да го гледа и първо ще трябва да намеря някой, който да се грижи за него (смее се). Това ще е по-голямата битка, отколкото да взема понито.

- С какво смяташ, че спечели симпатиите на публиката?
- Наистина нямам никаква представа! Може би защото съм момче от народа и хората ми симпатизират, че не се надувам и не се правя на някакъв, какъвто не съм.

- Защо прикриваше „къртицата” Емил Каменов, бяхте ли се договорили да си поделите наградата?
- Не съм се договарял да си поделям нищо. Прикривах „къртицата”, защото така имах по-голям шанс срещу всеки един от останалите играчи. За мен е по-добре да мислят всеки друг за Къртица, дори и мен да смятат, само не и Емо. Така имам по-голям шанс срещу тях на компютрите.

- Ти в кой момент разбра, че му е поверена главната роля?
- В началото, може би в първия ден още. Но никога не ми го е казвал той. Ивайла ми насочи вниманието към него, тя беше единствената, която ми каза, че може би той е Къртицата. Ивайла има много силна интуиция и още като го видя и каза, че е почти сигурна, че е той, но трябвало малко да изчакаме и Емо ще се издаде с държанието си. И наистина стана така - той е малко първичен, нито може да лъже добре, нито нищо, и се издаде.
 
- Защо не го изпрати на теста срещу Марина, а го спаси и отиде ти? Смяташ, че щеше да се обърка и да отпадне, или пък щеше да се издаде, че е Къртицата?
- Не, не, помисли реално - много по-добре е аз да отида на тест и когато се върна, вътре да имам едно предимство пред всички останали, дори и пред публиката. Аз мога да кажа, че съм играл на теста с когото си пожелая, мога да хвърля вината върху когото си пожелая…  Затова е по-добре аз да отида - чиста стратегия. Аз до последно твърдях, че съм играл с Евгени, макар това да не е така и много добре да знаех, че Къртицата е Емо Каменов.

- Няма как да не те попитам и за Ивайла Бакалова - помежду ви като че ли прехвърчаха някакви искри по време на шоуто…?
- Да, но те са си за шоуто и от цялата работа станахме много добри приятели, наистина истински приятели в най-чистия вид на приятелството. След шоуто се видяхме, говорихме си предимно за травмата, разказа ми за нейното лечение, колко време ще отнеме, боли ли я и т.н.

- В стремежа си да я защитиш се въвлече в сериозен конфликт с Бориса и Евгени. Тогава дори показа агресия, обърна стол в студиото и се показа в невиждана за зрителите светлина. До каква степен си агресивен и в една такава ситуация би ли посегнал на някого?
- Ако трябва да защитавам жена, както в случая в играта стана с Ивайла, в една такава ситуация, разбира се, че бих посегнал на този, който я напада или плюе срещу нея. А пък аз се чувствам задължен да защитя нея. Принципно, когато има някакви спорове и пререкания, гледам да не се меся, не взимам страна, но в случая винаги бих взел страната на Ивайла. Но знам, че двама души, когато се карат, по-добре е да не се месиш.

- Кое е нещото, което те изкара извън нерви по време на престоя ти в Базата?
- На моменти в Базата наистина беше много обтегнато положението. Повечето проблеми идваха от леко битови скандали – кой измил чиниите, кой не измил… Някои хора са свикнали да мият чиниите си веднъж в седмицата, а аз съм научен, когато ползвам нещо, да си го измия веднага и оттам се получиха едни леки конфликти. Но това е нормално - ние сме 18 различни хора вътре, с различни характери. Но, като цяло, жените се стараеха да се държат като мъже, искат да изглеждат като мъжете по характер и начин на говорене, а когато отвърнеш ти на това държание по същия начин, се възприема като агресия. Не изпитват респект, както мъжете изпитват, когато си говорят помежду си. Малко се разминава тази граница при тях.

- Много от участниците претърпяха сериозни инциденти, травми, счупвания… За теб коя мисия беше най-опасна?
- Единствената травма, която получих аз, е когато играхме футбол - стъпих накриво и глезенът ми се наду за няколко дни. Но кожата, тялото ми са такива, че наранявания просто не ми се случват или, ако се случат, бързо ми минават. За опасна мисия, не знам… може би в мисията, където Ивайла си счупи крака - ако го бяхме направили и ние, предполагам, също щяхме да имаме някакви поражения, дори и да не са толкова фрапантни. Ако трябва да бъда честен, беше ме страх от бънджито от крана, откъдето трябваше да скоча. Щях да го направя, но в тази ситуация реших да се откажа, защото щях да върна 3000 лв. в сметката на групата, а ако не го направя, щях да дам повод на зрителите да ме подозират за Къртицата и сметнах за подходящ втория вариант.

- Съвсем скоро ти предстои важен мач, разкажи за него?
- С това съм зает по цял ден. Благодарение на прословутия си мързел успях да изляза тотално от форма и сега ще тренирам яко. В един английски град ще бъде мачът, на 26 или 27 юни, смятам че ще бъде доста труден. Мисля обаче, че е постижим този мач, макар че момчето е някакъв шампион на Англия.

- Може ли един ММА боец  да се издържа от такива мачове?
- В България и Европа можеш да живееш нормално, в Щатите се печели вече много, там са по-високоплатени тези неща. В България спонсорите са малко по-обрани, няма много спонсори и това затруднява леко нещата, но аз си изкарвам хляба само с това вече 5 години.
Красимир КРАСИМИРОВ/БЛИЦ