Бившият футболист на ЦСКА, Берое и Миньор (Перник) Альоша Андонов и съпругата му, някога състезателка по гребане - Миглена Маркова, са избрали да развиват бизнес с крави. Работили са във Видин, където Андонов беше и треньор на местния Бдин, общият им път е преминал и през Любек (Германия), а сега гледат около 70 майки и 45 телета - месодайна порода.

"Бизнесът с кравите не е лесен и изисква големи усилия, за да се намери пазар на телешкото месо. Не е регламентирано както телешкото месо, така и свинското и агнешкото, и са ни оставили ние сами да се борим с всичко", разказа пред БНТ 55-годишният Альоша Андонов, който преди време беше и старши треньор на Славия.

Като собственик на магазин в разградското село Юпер той казва, че списъкът с вересиите му включва 70 души. Освен семейства с деца, в него има и много пенсионери. "Купят си по нещо с парите и така до средата на месеца. След това отново пишем в тетрадката", допълва Андонов.

"Във всяка втора къща не са добре нещата. Имам магазин и половината село ми е на тетрадката", казва още Андонов.
 
"Покрай спорта сме обиколили доста свят. В уредените държави всичко е регламентирано. Там и бизнесът си е бизнес и животновъдството е механизирано. При нас нещата са трудни, хората вече и кокошки в дворовете си не гледат", завършва той.

БЛИЦ СПОРТ научи, че Андонов не се занимава само с крави и телета. Той има и няколко състезателни коне, които се представят успешно в най-различни надпревари. Негови коне са печелили и състезания в чужбина.