За поредна година от асоциация "Докосни дъгата" решиха да отбележат по специален начин 14 ноември - Световен ден за борба с диабета. Популярни личности и спортисти подкрепиха инициативата на децата и младежите от асоциацията, включвайки се с послания във видеоклип, насочен към всички малки и големи, които страдат от хроничното заболяване. Мисията на видеото е да вдъхне кураж на хората с диабет и да ги насърчи да водят пълноценен живот.

В ролята на посланици на инициативата "Бъди приятел с диабета!" - 2020, освен децата и младежите на асоциация "Докосни дъгата", са тв и радио водещият Ники Кънчев, "златното момиче" Ренета Камбeрова, олимпийският шампион по бокс Петър Лесов и световните боксови първенци Детелин Далаклиев и Станимира Петрова, младежките футболни национали Мартин Минчев, Илиан Илиев, Тонислав Йорданов и Митко Митков, световният шампион по самбо Божидар Темелков, международният майстор по шахмат Цвета Галунова, капитанът на Левски Лукойл Асен Великов, актрисата Василена Винченцо, певицата Валентина Александрова, журналистите Магдалена Гигова, Ангел Домусчиев, Пламен Славов и Георги Стоянов, председателят на "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова и зам,-председателят на асоциацията Александра Римпопова.

Тази година асоциация "Докосни дъгата" отбелязва 5 години от своето създаване. През цялото това време организацията успя да реализира десетки инициативи и кампании, чрез които обедини и поведе стотици деца, младежи, спортисти и обществени личности към сътворяването на един по-добър и справедлив свят. Дейностите и целите на асоциацията от самото й създаване са насочени към младите българи - да се подобри качеството им на живот, да се осигурят средства и възможности за пълноценен живот на хронично болните деца, да се разпространи спорта сред малчуганите и младежите, за да се намали агресията сред тях, и не на последно място, да се възпита дух на национална идентичност и родолюбие.

"От името на екипа на асоциация "Докосни дъгата" искам да благодаря на всички, които активно ни подкрепяха през последните 5 години - на всички спортисти, културни и музикални творци, на всички дейци, на всички институции и партньори. Диабетът не е присъда, диабетът е начин на живот. Въпросът е как ние ще го приемем. Искам да се обърна към нашите деца и младежи: Обичаме ви! Вие сте нашата гордост, нашата радост и нашето вдъхновение. Бъдете здрави, бъдете истински, бъдете щастливи. Ние сме заедно, ние сме по-силни, ние сме обединени!", сподели по повод днешния ден д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата".