Бившият президент на ЦСКА, БФС и ПФЛ Валентин Михов беше удостоен със званието "Знакова личност на Младост" - столичният квартал, в който живее. Наградата му връчи кметът на района доктор Цвета Авджиева.

Стилната церемония в резиденция "Терра" привлече редица гости и много жители на "Младост". Легендарните треньори Димитър Пенев и Иван Абаджиев уважиха своя приятел, а сред присъстващите бяха още певиците Йорданка Христова и Мими Иванова, Развигор Попов, Веселин Балевски, Сашо Борисов, Кирил Евтимов, Иван Тенев и други.

Плътно до Михов бяха съпругата му и майка му, дъщеря му и зет му, както и двете му малки принцеси - внучките.

Милите думи към Михов по време на тържеството успяха да го просълзят на няколко пъти. Най-новата знакова личност на Младост се развълнува много и когато малката певица му предостави микрофона и той запя любимата си песен "Я кажи ми, облаче ле бяло".

Кампанията "Знакова личност на Младост" има за цел да отличи най-успелите лица от района. Други знакови личности на столичния квартал са алпинистът Методи Савов за неговите подвизи и покоряването на връх Еверест, както и актьорът Иван Налбантов, който също уважи тържеството снощи и поздрави Вальо Михов.

Това е поредната награда за 62-годишния футболен деятел. Михов е носител на орден „Стара планина“ и „Почетен Президент“ на Българо-австрийски мениджмънт форум. Докато е начело на БФС българският национален отбор по футбол достига най-големия си успех - победата с 2:1 срещу Франция на "Парк де Пренс" през 1993 г. и четвъртото място на Световното в САЩ`94.

След като Михов беше удостоен със званието "Знакова личност на Младост" жители на квартала започнаха да го навиват, че трябва да се кандидатира за президент на България. "Може и това да стане! Май е крайно време да го направя", отвърна с усмивка Вальо Михов.