Златната медалистка от Европейските игри в Минск Ивет Горанов се завърна на родна земя след големия успех. На летище "София" тя бе посрещната със... сладолед. Поднесе й го нейна колежка и приятелка, която я очакваше, за да я поздрави.

"Знаят, че много обичам сладолед и след сваляне на килограми винаги ям. Не е позволено, много е калоричен, но често си позволявам да похапвам, но по малко", каза с усмивка 19-годишната Ивет. 

Тя категорично обяви, че е заминала за Беларус с една-единствена цел - титлата, защото среброто и бронзът не я удовлетворяват. 

"Отидох да взема златото, защото всеки път - и на Световното, и на Европейското все малко не ми достигаше да играя финал. Сега обаче бях на 100% готова и мотивирана да отида и да се сбия за него. Целта ми винаги е златото. Когато спечеля сребърен или бронзов, не съм толкова удовлетворена. Разбира се, радвам се, но винаги има нещо, което не ти достига и не си достатъчно щастлив", добави Горанова. 

"Сега ще направим стабилна подготовка и много лагери. През септември имаме две-три Премиер лиги, които носят точки за Олимпиадата. Всяко едно от тези състезание ми е важно", каза още големият ни талант.