Бившата футболна звезда Дейвид Бекъм е във война със съседите си. Причината е желанието на семейство Бекъм да разшири изкуственото езеро в своя имот в Котсуолдс. Комшиите на звездата фамилия се притесняват, че на водния обект ще бъдат ползвани моторни лодки.

По-рано през годината Бекъм получи разрешение да си построи езеро. Сега обаче е поискал то да стане по-голямо и в него да бъде направен остров. Това обаче срещнало неодобрението на съседите, а единият дори подал жалба в Общинския съвет на Западен Оксфордшир.

„Страхувам се, че желанието му да увеличи езерото ще създаде опасност за наводняване на цялата местност. Освен това имам съмнение, че скоро може да започнат да се ползват и моторни лодки и да смущават спокойния ни живот. Аз съм против новите планове на Бекъм“, пише в жалбата.

Още първоначалното намерение на Дейвид Бекъм и семейството му срещнаха неодобрение на съседите, които твърдяха, че е безвкусица да се строи изкуствено езеро и това ще унищожи традиционния облик на местността. Въпреки това бившият английски национал получи разрешение за строежа.

Сега обаче звездното семейство е поискало да увеличи размера от 2976 кв. метра на 4170 кв. метра. Така изкуственият водоем с форма на бъбрек ще бъде с размери от 102 метра в най-дългата си част и 55,5 метра в най-широката. Освен това островът ще бъде 17х8 метра.

Дейвид Бекъм не е единствената знаменитост в района, която получава враждебно неодобрение от страна на съседите си. Бившият британски премиер Дейвид Камерън срещна съпротива на желанието да си построи басейн в рамките на собствената си ферма в Котсуолд.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)