Всеки човек си пожелава по нещо за Нова година. Традиционно най-често хората искат да са здрави, щастливи, да имат пари, а в семействата им да цари любов и разбирателство. БЛИЦ ви представя по-различни желания за следващата година, свързани с родния ни спорт. 

ЦСКА да продаде най-после Данчо Тодоров. Горкото момче, готово е за рекордите на Гинес - след всеки полусезон той се сбогува с феновете и все си стои на “Армията”.

Димитър Пенев да остане начело на ЦСКА. Разбира се, за да има смях и реплики от рода “Там играе един Мариян Христоф (ъ)”, “Беконов да ти дам моите очила”, “Те Литекса са ни били и ние сме ги били” , “Здравко има кръстни връзки, странични връзки”.

Александър Томов да посрещне следващата Коледа и Нова година на свобода. Нека не попада човекът зад решетките, но и нека най-после се махне от Борисовата градина.

Тодор Батков най-после да види победа на Левски в Европа. Не се е случвало отдавна, но може и да стане. Само дано не дойдат пак БАТЕ Борисов и Кака Жилина – едните мачкат, а другите жилят.

Пожелаваме на феновете на ЦСКА Гонзо да не играе за Левски срещу “червените”, за да започне срещата при резултат 0:0.

Да имаме най-после национален селекционер, който да не яде по шест плескавици в съседен Белград и после да пита защо да си подава оставката. Малко глупав въпрос, а г-н Трите хикса?

Димитър Бербатов най-после да вкара решителен гол за националния отбор. И за Манчестър ще е добре да бележи не само на Сток Сити и Олборг.

Благо Георгиев да намали поне малко татуировките. Същото се отнася и за гела, защото съвсем скоро халфът може съвсем да се отдаде на манекенската професия. Не че е лошо, но още му е рано да окачва обувките на пирона.

Без никаква ирония желаем Валери Божинов най-после да изкара една година без контузии. Нападателят може би е човекът, който въобще не допада на Господ. Съдбата не го жали и Валери страда от това.

Искаме нашите плувци да не забравят да скачат във водата, когато бъде даден старт на състезание. Това тук е за Георги Палазов. Момчето не е виновно, че не успя да тръгне заедно със съперниците си на Олимпиадата в Пекин. Той просто се замисли дали изобщо има смисъл да се мокри.

Ако може да имаме поне още един Тодор Стойков. Тошко е от тия, които стрелят към коша и ако не вкара, ходи да скача и за борбата за топката. Сам самичък е, но поне се класирахме на европейското по баскетбол.

Да няма допинг проверки, когато участват наши състезатели. Просто сме си изгърмели като зайци, все нас ни ловят. Щангистите и волейболистите го усетиха през 2008 година.

Румяна Нейкова и Йордан Йовчев да се клонират, но с няколко години по-млади. Така ще имаме техни последователи в гребането и гимнастиката. Защото след тях е потоп.

Националният ни отбор по хокей на лед жени да вземе да се стегне и вместо с 0:82 да падне поне с 0:41. Хайде момичета, правили сте го вече.

Коце Маца пак да пътува до Гърция, а оттам до Германия. Но не да виси по килиите, а да организира турне на Беласица.

Вместо черно да има чисто бяло тото – без уговорки, без наредени резултати. А по страниците на спортния печат да липсват новини за Лековци, Александровци и всякакви чернодрешковци.

Китайките да ги спипат с допинг и да ги изхвърлят от борбата, за да няма някоя като онази, която тушира златната ни Станка и я направи за смях на Олимпиадата./БЛИЦ