Трите хита на Шакира по адрес на бившия ѝ Жерар Пике са позлатили колумбийската поп звезда, показват данни, публикувани от каталунския вестник „Спорт“.

Всяка нота и всеки куплет от въпросните песни са донесли огромни суми пари на колумбийката, която се раздели шумно през 2022 година с бившия капитан на Барса, който е баща на двамата ѝ сина. Почувствала се силно уязвена и предадена, Шакира се обърна към децата си, с които се премести от Барселона в Маями, и към музиката.

Трите песни, които зареди с язвителни стрелички  по адрес на Пике, я изстреляха отново високо в класациите и вляха милиони в банковата ѝ сметка. Парчето, което записа с аржентинския рапър и продуцент Bizarrap – най-известното от трите - счупи всички рекорди: два дни след пускането му  той вече се позиционира като номер едно в глобалния топ 50 на Spotify. И се превърна в най-якия дебют на испанския в музикалната история, похвали се самата тя в мрежите.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Не само, че избухна в Spotify, а четири дни след публикуването му в YouTube вече надхвърли 100 милиона гледания. 

Списание Forbes веднага направи сметка, че според различни медии Шакира и Bizarrap ще таксуват съответно около 0,0029 евро и 0,0005 евро на пускане съответно в Spotify и YouTube. Това би означавало доход от над 200 000 евро в първия и 72 000 евро в Spotify и 200 000 в YouTube само за четири дни. 

Добавени към останалите приходи от други музикални платформи, като Apple Music, колумбийката би спечелила над два милиона евро, и сумата продължава да расте с всяко изпълнение, с Music Session #53 с Bizarrap. Това е само една малка част от печалбата ѝ на гърба на Пике. „Te congratulations“ с Rauw Alejandro ѝ донесе печалба от около 12,5 милиона евро, а Monotonía с Ozuna генерира повече от 4,5 милиона. Трите песни, пуснати в период от осем месеца, са донесли на Шакира близо 20 милиона евро. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!