"АСИКС Мастърс" е турнир на приятелството и шегите. Седмото издание не остана на заден план. Лаф №1 на турнира пусна новият стар шампион Бойко Борисов. След победата с 6:2 на полуфинала над Йордан Лечков и Георги Илиев-Майкъла премиерът възкликна: "Да изиграем още един, за да запишете загуба като националите срещу Япония.“ Естествено той визираше поражението на „трикольорите“ с 2:7 на турнира "Кирин Къп".

В първия мач при една от висока топка от Огнян Герджиков, министър-председателят припомни: "Имаше едно предаване - "Все по-високо и все по-далече"
Традиционно най-шумният на корта бе Николай Гигов. Членът на изпълкома на БФС гореше и при грешки на свои, и на чужди. И на няколко пъти „хвърли в туш“ публиката. Лечков пък изкрещя на своя партньор Майкъла: "Време е да почнеш да ме слушаш, за да бием. Аз на премиера аванта няма да давам!"

Любо Ганев пък размаха пръст на съдията: "Ало, г-н рефер, аз съм като ястребово око! По-високо съм от теб дори когато си на столчето и като кажа, че топката е аут, значи е аут!"