Князът на Монако принц Албер покани Христо Стоичков в своя отбор за традиционния благотворителен мач на 21 май, в който за 27-и път на стадион "Луи II" ще се противопоставят звезди от футбола и Формула 1. Срещата е благотворителна срещу бедността по света.

В своя отбор, на който е капитан, принц Албер включи още големи звезди като Франческо Тоти, Сони Андерсон, Пиерлуиджи Казираги, Людовик Жюли и Ян Колер, пише "Труд". Сред тях ще е и един от четиримата световни шампиони от Формула 1 - отказалият се вече германец Нико Розберг.

В състава на съперниците има много повече легенди от пистата. Ще играят бившите световни шампиони Себастиaн Фетел, Кими Райконен и Фернандо Алонсо, както и други актуални участници от най-елитния автомобилен спорт - Даниел Рикиардо, Карлос Сайнц, Данил Квиат и Серхио Перес.

Принц Албер за втори път кани Стоичков на голямо събитие. През септември 2007 година Камата получи приза "Златен крак" и остави своя отпечатък в Алеята на славата. Сега най-големият български футболист е и най-великото име от плеядата бивши играчи - единствен носител на "Златната топка".

След мача принц Албер събира всички звезди на парти в баровския хотел "Мариот".