Бюрократични спънки пречат на българския треньор Николай Костов да поеме официално Тосно - новак в руската Първа дивизия (ФНЛ). Тосно е от едноименното градче в Ленинградска област на Русия, намиращо се на 40 километра южно от Санкт Петербург.
В първите кръгове на новия сезон функцията на треньор ще изпълнява генералният директор на клуба Вячеслав Матюшенко.
Клубът има предварителна договорка с Костов, но не може да подпише договор с него заради изисквания на трудовото законодателство. Докато необходимите документи не бъдат извадени българският спец не може да започне работа. Тосно ще трябва да плати около 2,5 милиона рубли като данък за чуждестранен треньор във ФНЛ.

През изминалия сезон тимът спечели първенството в Западната трета дивизия, с което си осигури и промоцията. Клубът е съвсем нов, основан е през 2013-а година на базата на други отбори от предградията на Санкт Петербург- Светогорец и Пикальово. Той веднага е включен в регионалната трета лига, която печели. Идеята за създанането е в и около Санкт Петербург да има още един професионален клуб, тъй като Зенит вече излиза от руските рамки и залага прекалено много на чужденци.

Основен спонсор на клуба е "Форт Груп", а цветовете са бяло и черно.

За последно Костов водеше последния в украинската Висша лига отбор на Таврия (Симферопол), а помощник на 50-годишния български специалист ще бъде Станислав Причиненко, който му асистираше и в Украйна. Николай Костов ще бъде третият треньор в историята на младия клуб, като преди това за един сезон са били сменени Виктор Демидов и Олег Лешински.