Впечатляващ Шевролет Импала, произведен през 1963 г., е обявен на търг от известна американска аукционна компания. Очакванията са цената на колата, която е била собственост на баскетболната легенда Коби Брайънт, да достигне до 250 000 долара.

Автомобилът е известен в САЩ и има добре документиран произход. През 2006 г. съпругата на Черната мамба – Ванеса, е закарала колата за специални подобрения в известната фирма „West Coast Customs“. Колата е била коледния подарък за бившия играч на Лос Анджелис Лейкърс.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Окончателният вид на автомобилната класика е наистина впечатляващ. Двигателят е претърпял основен ремонт, инсталирана е хидравлика, а боята е специално изработена за колата на Коби Брайънт. Огромна работа е свързана по музикалната система. Седалките са облицовани с бяла кожа, а по интериора са инсталирани и кристали „Сваровски“.

Коби Брайънт е карал колата в продължение на няколко години. През 2013 г. я продава, а година след това тя е обявена на търг. Тогава цената достига 100 000 долара.

Сега обаче от аукционната къща вярват, че ще приберат четвърт милион долара. Много ценности, свързани с Коби Брайънт, рязко вдигнаха цената си след неговата трагична кончина при катастрофа с хеликоптер преди година.