Стив Савидан – боклукчия
Пътешествието му към върха на футбола започва като боклукчия. Той изхвърлял отпадъците, а понякога помагал и като барман в кръчми, докато играел в долните дивизии на френския футбол. Доказва обаче, че желанието му е огромно и бе с основна роля при изкачването на Валансиен в Лига 1, като дори си спечели повиквателна за националния отбор. Бе на път да доведе приказката до щастлив край, когато през лятото бе на проби в Монако. Сърдечен проблем обаче го принуди да се откаже на едва 31 години и сега е треньор по хокей.

Мат Мичел Кинг – дубльор
Стъпи на подиума като модел на Армани. Беше официален дубльор в кампанията на “Найк” с Рио Фърдинанд (вижте приликата). През лятото обаче щастието му се усмихна и заигра в Крю Алекзандра. Като се имат предвид проблемите с контузиите на Рио, не е изключено Сър Алекс да го вземе да го замества, Мат ще му излезе доста по-евтино.

Роар Странд – коминочистач
Норвежкият Райън Гигс има 15 титли с Розенборг. Подобно на уелсеца изигра най-добрите си мачове под ръководството на треньор, който налага сериозна дисциплина. Нилс Арне Еген изисквал от футболистите си да учат или работят, освен че играят. И докато повечето избрали книгите, Странд започнал работа като коминочистач.

Хулио Круз – градинар
Градинаря не случайно носи този прякор. Получил го е още докато е работил като такъв в родната си Аржентина и се е грижел за терена на стадион. Според легендата бил помолен от треньора на Банфийлд да застане на мястото на контузен играч и така впечатлил с качествата си, че веднага получил предложение за договор.

Крис Уодъл – майстор на салами
Преди да стане професионален футболист, Уодъл работил във фабрика за салами. Съотборникът му в Англия Стюарт Пиърс пък учил за електротехник и често показвал уменията си на съотборниците си.

Жозе Моуриньо – учител/преводач
След като не успял като футболист, Моуриньо се записал в бизнес училище, но напуснал след месец, за да учи за треньор. След това преподавал физическо на деца, преди да стане преводач на Боби Робсън в Спортинг (Лисабон) през 1992 г. Последвал го и в Барселона и така направил първите си стъпки към това да стане Специалния.

Сър Алекс Фъргюсън – работник в машинен цех/готвач
Фърги никога не е отричал, че е тръгнал от бедните квартали на Шотландия. Като футболист-аматьор работел в местния машинен цех цели пет години, преди да стане професионалист на 23. Във фабриката обаче го помнят с лидерските качества. На 30 години започнал да работи като готвач в ресторант цели 18 месеца.

Морено Торичели – дърводелец
Съдбата се усмихнала на дърводелец във фабрика, който играл за аматьорския Каратесе в контрола с Ювентус през 1992 година. Джовани Трапатони толкова го харесал, че дал 20 милиона италиански лири, за да го доведе в Торино. Година по-късно дърводелецът игра редом до Роберто Баджо и вдигна Купата на УЕФА.

Петер Шмайхел – чистач
Великите ръце на великия вратар са чистили старчески дом 12 месеца преди да сложат вратарските ръкавици. Преди да заиграе в Манчестър Юнайтед, е продавал реклами на вестници и е лепил мокети.

Графите – продавач на торби за отпадъци
Звездата на Волфсбург обикалял от врата на врата в родния си Сао Пауло, продавайки торби за отпадъци, за да помага на семейството си. Наскоро сподели, че е било необичайна работа за този период от живота му и че е научил много неща.