Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Знаете ли кой е Рафаел Куаранта? Той не е световноизвестен футболист, нито легенда. Но има пръст в историята на българския футбол. Донесъл е огромна болка на синя България и голяма радост на червена.

Защо ли? Рафаел Куаранта е автор на историческия гол, с който белгийският Антверпен посича Левски с 4:3 в мач-реванш от турнира за Купата на УЕФА през 1989 година.  Въпросният двубой се играе точно на днешния ден – 26 септември и след 0:0 в първата среща „сините” отпадат.

Какво му е историческото на мача ли? Тогава Левски имаше преднина от 3:1 и се чувстваше сигурен краен победител. Но съдията даде 7-минутно продължение заради честото влизане на носилката. И в този период българският отбор допусна нечуван обрат, попаднал в аналите на европейските клубни турнири - допуска три гола в добавеното време.

Какво прави днес Куаранта? Проверка на БЛИЦ показва, че в момента той е треньор в школата на РС Вермиен, но освен това се е отдал на... политическа кариера. 60-годишният белгиец е заклет комунист и е кандидат за общински съветник на партията ПС (Партия на социалистите), която е изцяло с леви убеждения.  Изборите, на които Куаранта участва с бюлетина №9, ще се проведат на 14 октомври в Лиеж.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Рафаел е изключително активен, а на профила му във Фейсбук е пълно със снимки и послания, с които ще се опита да прогресира в политиката.

В кореспонденция със свой близък той уточнява, че е голям почитател на комунизма, но понеже реалното му съществуване е невъзможно, е погледнал смело и е прегърнал идеите и възгледите на въпросната Партия на социалистите в Белгия.

Куаранта е роден на 29 декември 1957 година в градчето Тернайен (Белгия). Освен за Антверпен като футболист е играл за Лиеж и Стандард (Лиеж).

Любопитното е, че доскоро той е бил в продължение на две години треньор на женския отбор на Лиеж, след като преди това е водил и мъжете.