Автобиографичната книга на Христо Стоичков „Историята” тръгва да завладява вече и Европа. Както е известно, вчера изтече информация, че творбата ще бъде пусната на пазара в Полша.

БЛИЦ разбра какъв ще бъде първоначалният тираж на произведението, написано от Камата и популярния журналист Владимир Памуков. Става въпрос за 8000 бройки, което си е доста добро попадение.

Още отсега издателство „Софтпрес“ е подготвило изненади за полските фенове – на промоцията на „Историята” се очаква да присъстват две от най-големите легенди на местния футбол Збигнев Бониек и Гжегож Лато.

Но това не е всичко. БЛИЦ разбра още, че творбата на Камата ще бъде пусната и в Барселона през април следващата година в деня, в който има традиция да бъдат подарявани книги.

Също така догодина „Историята” ще се появи и в книжарниците на няколко англоговорящи страни.

Книгата на Стоичков разби всякакви рекорди за тираж у нас, достигайки уникалните за родните стандарти 70 000. Тази цифра се очаква да бъде премината, тъй като издателството подготвя нови изненади за български фенове около коледните и новогодишните празници.

В сравнение автобиографията на Димитър Бербатов достигна около 8000 бройки.
Winbet - на един клик разстояние! (18+)