Няколко от най-добрите тенисистки в света съзряха тенденциозност в отношението към тях и оплакването от пъшкането им на корта. Мария Шарапова, Виктория Азаренка и Каролине Возняцки се изказаха по темата, която набра скорост последните дни. Приятелката на Григор Димитров бе нападната бурно от редица имена в тениса, като някои дори изразиха надежди тя да отпадне от "Уимбълдън", за да не я слушат повече.

„Уморих се от тези въпроси. Тренирала съм точно до Надал и неговите стонове са по-силни от моите, но никой не го отбелязва“, сподели Азаренка, която бе критикувана за издаваните звуци след загубата си от Серина Уилямс.

Шарапова напълно игнорира въпросите на тази тема: „Няма да кажа нищо по темата. Трябва ли? Нямам нищо за казване. Не е нещо ново. Това не е нов въпрос.“

Каролине Возняцки пък съзря сексизъм, обяснявайки, че мъжете получават много повече шансове да играят на големите кортове.

„Бих искала да играя на голям корт. Жените определено нямат толкова възможности да се състезават на тези кортове. Можете да видите само по един женски мач на Корт №1 и Централния корт. Определено отношението е различно, това е всичко, което имам да кажа. Смятам, че повечето от жените считат, че заслужават да имат мачове на кортовете, които събират повече публика“, заяви Возняцки.