България и Африка скоро ще хрускат вафла "Стоичгол", произвеждана по уникална технология във фирмата за сладкарски изделия "Ден и нощ" в Лясковец. На опаковката ще грее ликът на Христо Стоичков, а промоцията ще се направи при откриването на нова фабрика на фирмата.

Очаква се мегазвездата на българския футбол да пристигне от ЮАР за събитието в Лясковец, информира "Труд". Опаковката на вафлата ще е в традиционните цветове на Барселона, които се преливат с националния трикольор. Дизайнът е по проект на доц. Пеньо Пенев, преподавател в художествения факултет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Кавалерът на "Златната топка" е разрешил името му да бъде използвано и вече са внесени документите за регистрация на марката в патентното ведомство.

Вафлата ще се произвежда в новия цех на фирма "Ден и нощ", който дава хляб на 25 души. Ще се изнася и в чужбина, включително в ЮАР, където догодина е световното, а сега Стоичков е на гребена на вълната там като треньор на Мамелъди Съндаунс. Вафлата ще подслади живота на чуждите туристи в южноафриканската страна по време на световното през лятото. /БЛИЦ