"Жълто-черно" море от фенове на "Ботев" (Пловдив) заля Бургас, Несебър и Слънчев бряг. Тази вечер "канарчетата" излизат срещу Лудогорец в мач за Суперкупата на България, който ще бъде на стадион "Лазур" и ще започне в 20:30 часа.

Заради отпускарския месец много пловдивчани са по родните курорти и ще се възползват от дестинацията си, за да подкрепят "Ботев". От вчера почти във всеки пъб в Слънчев бряг и Несебър можеха да се видят големи компании ботевисти, които се готвеха за днешния финал. Предварителната продажба в Пловдив на билети за финала не достигна познатите високи нива, като в клубния магазин са продали около 1500 за срещата. Повечето зрители обаче се очаква да си закубят билети директно от стадион "Лазур" днес.

"На 15 май "Ботев" (Пловдив) изгуби един финал, който всички ние искахме да спечелим. "Жълто-черните" отидоха в Бургас с един голям коз - публиката си и трябваше да се върнат с купата в Пловдив. Във всички нас остана горчивата хапка, че този мач остана недоигран. След гола на отбора от Разград, футбол на терена почти нямаше - дали заради емоционалната публика, която толкова много искаше да види тази купа във витрината на "Ботев", дали заради футболистите или съдията, това вече не е толкова важно. Сега "Ботев" (Пловдив) има възможността да се бори за Суперкупата на България и да премери сили с шампиона Лудогорец", надъхва сайтът на феновете "bultras.com".

БЛИЦ припомня, че на въпросния финал за Купата на България, завършил 1:0 за разградчани, ултрасите на "Ботев" подпалиха рекламните пана на стадиона. На терена нахлуха пожарникари, за да гасят огъня, а срещата бе прекъсната за близо половин час.