Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева поздрави Христо Стоичков по повод рождения му ден. Легендата на българския футбол навършва 55 години днес. 

По този повод Раева написа прочувствено обръщение в социалната мрежа, разказвайки и любопитна история от лудото американско лято през 1994 г.:

"ЧРД на най-голямата спортна звезда на България, Христо Стоичков!

Това, което съм виждала с очите си, което той е предизвиквал с появата си сред хората в Испания и Америка и това, което ми е разказвал Наско, едва ли някога някой друг български спортист ще предизвика. Хората по света го уважат много, заради невероятния му талант!

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Ще разкажа само един случай.

Няколко съпруги сме в италиански магазин за обувки в САЩ (там сме на световното първенство 1994 г.). Разглеждаме, мерим и си говорим помежду си. Приятен мъж ни пита от къде сме. Казваме му, че сме от България. “Ааа... Стоичков?!?!”. Ние се смеем и му потвърждаваме: "Да, Стоичков!". Той продължава: “Голям футболист, много голяма звезда!”. Ние с усмивки клатим глави: "Да, да, голяма звезда!". 

Той се доближава до нас и ни казва: “Изберете си по един чифт обувки! Те са подарък от мен за всяка от вас! Стоичков е велик футболист!”.

Велик футболист, написал със златни букви името си в книгата на световния футбол!

Да си здрав и благословен, Ицо! Да си все така щастлив с прекрасното си семейство! Наздраве за твое здраве!".

 

ЧРД на най-голямата спортна звезда на България, Христо Стоичков!
Това, което съм виждала с очите си, което той е...

Публикувахте от Iliana Raeva в Неделя, 7 февруари 2021 г.