Една от ракетите на тенисист Рафаел Надал стигна до ръба на космоса. Целта на цялото мероприятие е по този начин испанецът да усети подкрепата на милионите си привърженици по цял свят и да се завърне на корта по-силен от всякога.

Както е известно, Надал не е участвал в турнири в последните шест месеца, като се възстановяваше от контузия в коляното. Сега очакванията му са да се завърне на корта през февруари в АТР турнира в чилийския град Виня дел Мар.

По време на подготовката му за надпреварата един от спонсорите на испанеца реши да стартира “Мисия Надал”. За целта една от тренировъчните ракети на тенисиста бе издигната до ръба на стратосферата с помощта на балон пълен с хелий. По подобен начин през октомври миналата година и австриецът Феликс Баумгартнер се изкачи до ръба на света, като скочи с парашут от 39 000 метра височина.

Малко преди обяд ракетата на Рафаел Надал се приземи обратно на земята в Толедо и му бе връчена. Спонсорът, организирал полета, вярва, че сега тя е събрала положителните емоции на всички фенове на Надал от цял свят.