Бившият английски национал и халф на ПСЖ Дейвид Бекъм пристигна в китайската столица Пекин, за да стане първия футболен посланик на най-многолюдната страна в света.

37-годишният халф бе посрещнат от представители на местните медии и хиляди привърженици на футбола. Той ще остане в Китай четири дни, в които ще изгледа няколко футболни мача и ще посети редица училища, където ще рекламира играта. Всеизвестно е, че Спайсбой е голям фен на татуировките и е нашарил голяма част от тялото си. Един специален надпис с йероглифи обаче успя да му спечели много почитатели в Китай.

По време на посещението си в университет в Пекин той успя да събере повече внимание от обикновено, след като вдигна ризата си и показа една от последните си рисунки. Оказа се, че Бекъм е изписал на ребрата си китайска мъдрост, която гласи: "Животът и смъртта решава ги съдбата, живот в богатство или бедност решават небесата.” Както е ясно, по тялото на футболиста специално място има и за имената на неговата съпруга Виктория и на 4-те им деца – Бруклин, Ромео, Круз и Харпър.

Докато Дейвид е в Китай, Виктория и сестра й Луиз заведоха децата на ресторант. На следващия ден пък съпругата на футболиста пусна своя комерсиален сайт, където продава дизайнерските си модели. Виктория обяви, че никога повече няма да пее заедно с момичетата от Spice Girls. “Виктория никога не е крила, че нейните дни на певица са приключили с тази успешна компания, която е изградила и кариерата й на моден дизайнер. Въпреки това тя много обича момичетата и се надява те да продължат да се развиват като група”, гласи официалното изявление на говорителя на звездата. Така последната й изява с микрофон в ръка остана по време на закриването на олимпиадата в Лондон, където Spice Girls бяха гвоздеят в програмата.