В продължение на два дни - петък и събота, малкото кубратско село Мъдрево живя с пулса на провеждащия се турнир по белот за Купа Скрита сила. Мало и голямо, включително и голяма част от нежната половина от селото, се изреди в салона под кметството, за да проследи изключително интересните и оспорвани двубои. Участваха 40 картоиграчи, разпределени в 20 двойки.
 
В крайна сметка, в късния следобед като шампиони триумфира двойката Мехмед Руфат - Рамадан Салсък. След тях се нареди дуетът Мустафа Ризов – Хасан Исмаил-Шарика. Шарика, който е бивш борец и бивш дългогдишен таксиметров шофьор в Разград, обра аплодисментите на съселяните си, обръщайки решаващия за второто място двубой от 0:2 до 3:2. Трета стана двойката Танер Мюрвет – Мухарем Хасан.
 
Наградният фонд бе 1000 лева. Победителите гушнаха 400 лева, а техните подгласници съответно 300 и 200 лева. Класиралите се четвърти също не останаха капо, прибирайки 100 лева.
 
Средствата бяха осигурени от президента на местния тим Майрам Апти-Марчо и държащият правата на сиренето с ексцентричната марка “Скрита сила” и собственика на мандрата “Мъдър” Али Кьосев. Към тях се включи и местният кмет Ибрям Ялама. Докато траеше състезанието играчи и кибици пиха на воля кафе и безалкохолни напитки благодарение на него.
 
При награждаването двамата спонсори бяха категорични, че това е само началото на голям турнир. Идеята им е той да се разрастне и да се превърне в национален.
 
Мехмед ХОДЖОВ/ БЛИЦ