ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Десетилетия наред снимка с поета Пеньо Пенев, мистериозна дама и негови приятели оставаше загадка. Досега жената от фотографията не беше идентифицирана, но се оказа, че това е бабата на фолкпевицата Андреа. Нейното име е Тодорка Ахтарова – актриса, която започва своята кариера като модел.

„Баба беше много емоционална и чувствителна, каквито са всички творци, хората, отдадени на изкуството“, споделя бившата половинка на Кубрат Пулев.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Няма данни за трайни контакти между актрисата и Пеньо Пенев, нито е известно да ѝ е посвещавал стихове, въпреки че е автор на прекрасна любовна лирика. Най-вероятно снимката е резултат от случайна среща, което потвърждава небезизвестния факт, че той е бил в тесни връзки с артистичния свят.

За самата фотография се знае малко, като се е предполагало, че е направена през 1949 година в Димитровград, когато поетът пристига със своите големи мечти да гради и пише за строителите на новия живот. Оказа се, че е правена в София през 1956 година, три години преди неговата смърт. За първи път широка публичност на снимката дава изложбата „Бетон и нежност“, дело на дългогодишния уредник на Дома музей „Пеньо Пенев“ Живка Шишкова и изработена от дизайнера Мая Налбантова.

Самата Андреа вече се похвали и със скъп подарък от новия си любим - Емре Йозмен. Турският актьор й подарил пръстен на неговата баба със сантиментална стойност.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!