Тайнственото момиче, с което Мик Шумахер се появи на първото си състезание от Формула 1, се казва Жустин Хьойсман.

Синът на седемкратния шампион Михаел Шумахер винаги е бил изключително дискретен по отношение на личния си живот, но фотограф успя да го улови в компанията на брюнетката по време на Гран при на Бахрейн, пише "Телеграф".

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според Санда Баумгартнер от "Скай Спортс" за приятелката на Мик се знае следното: "Младата дама е норвежка, баща й е бивш автомобилен състезател, а тя учи в университет в Осло".

22-годишният пилот на Хаас и Жустин са приятели отдавна и тя дори го придружавала, когато участвал във Формула 2. Предполагаемите влюбени преди време са били снимани и как се забавляват на стена за катерене в Абу Даби.

"В нашето семейство браним личното си пространство", заяви Мик в документален филм за себе си, излязъл на бял свят в края на миналата година по TVNOW. "Без този подход към нещата щеше да ни бъде много, много по-трудно. Страшно съм благодарен, че имаме разбиране от медиите в това отношение.

Всъщност таткото на Жустин - Харалд Хьойсман (62), има дълга кариера зад волана, като се изявява между 1978 и 1994 г. Той е стар семеен приятел на пострадалия при ски инцидент Михаел Шумахер. И досега германецът притежава акции в най-голямата писта в Норвегия, която се държи от Хьойсман.

Самият Харалд се е състезавал във Формула Форд, Формула 3, Льо Ман и др.