Той е един от най-добрите ни футболисти, но съвсем наскоро е отказал да води преговори за трансфер в клуб, където щеше да получава огромни пари. Става въпрос за звездата на Ботев (Пловдив) и твърд титуляр в националния отбор Тодор Неделев, който вчера бе избран за №3 в анкетата Футболист на България за 2018 година.

Източници на БЛИЦ разкриха, че техничарят има огромна фобия от пътуване със самолети. Е, когато се налагало, нямало как – стискал зъби и се качвал на аероплана. Особено за мачовете на националния отбор. Но при първа възможност Неделев предпочитал да пътува не по въздуха, а по сушата.

Заради този си страх и ужас преди коледните празници той е отхвърлил покана за разговори с китайски клуб. Само като чул за какво иде реч, Тошко отсякъл, че за нищо на света няма да приеме, пък ако ще и милиони да му дават. Още повече, че Китай е огромна страна с над 9,5 милиона кв. км. територия, където за всяко гостуване отборите се придвижват само със самолети.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Достоверни източници на нашата агенция разкриха, че почти всяка година за лагерите на „канарчетата” в Турция Неделев пътувал с кола и избягвал въздушния транспорт.

Къде насериозно, къде на шега, той твърдял, че ако ще прави трансфер в чужбина, предпочита да е в някоя близка страна, за да се вози на автомобил, а не на самолет.

Припомняме, че има доста чуждестранни футболисти, които също страдат от такава фобия. Най-яркият пример е Денис Бергкамп. Холандецът не обичаше самолетите, прилошаваше му и поради тази причина за световното първенство в Щатите през 1994 година измина огромното разстояние от единия до другия бряг на Атлантическия океан с кораб.