Бившият английски национал Ашли Коул е разследван от полицията в Лос Анджелис заради нападение над телевизионна водеща в нощен клуб. 33-годишният ляв бек в момента е на ваканция в Калифорния, след като остана извън състава на Англия за Мондиал 2014 и сложи край на кариерата си за „трите лъва“.
 
Коул е в Лос Анджелис в мъжка компания, в която влизат Шон Райт-Филипс и още поне дузина техни приятели. Инцидентът се е случил по време на ВИП парти в моден холивудски нощен клуб, където 29-годишният играч на Лос Анджелис Лейкърс Ник Йънг е празнувал рождения си ден. Сред гостите са били рапърът Дрейк и певицата Бренди.
 
Според източници скандалът между Ашли Коул и водещата от MTV Донатела Панайоту е избухнал внезапно. Футболистът е изпръскал водещата с шампанско и заявил: „Знаеш защо правя това!“ 29-годишната Донатела, бивше гадже на Скот Синклер от Манчестър Сити, твърди, че Коул внезапно я нападнал вербално и излял шампанското върху главата й.
 
Свидетели твърдят, че след това водещата ударила шамар на Ашли Коул и се разкрещяла: „Нищо не съм ти направила. За кого се мислиш, м***ка му?“ Тя е извикала полиция и се оплакала, че е била удряна, а обицата й е била отскубната.
 
От полицията в Лос Анджелис са потвърдили, че върви разследване на инцидента, описан като обикновена свада. Заради подобно провинение Ашли Коул може да бъде осъден на 6 месеца затвор, максимална глоба от 2000 долара, общественополезен труд или условна присъда с тригодишна пробация.
 
Ако бъде признат за виновен, Ашли Коул може да не получи работна виза за САЩ. Трансфер в МЛС е една от възможностите пред него, след като се оказа ненужен в Челси.