2016 година не бе сред най-забавните за света на спорта. Годината бе белязана със смъртта на Трифон Иванов и Йохан Кройф, терористичните атентати до стадиони във Франция и Турция, както и с трагичната самолетна катастрофа с бразилския Чапекоензе. Въпреки това не липсваха и моменти, които разсмяха феновете по света и у нас.

Хубавите мигове започваме с една от най-големите победи на българския национален отбор - 1:0 в контрола над бъдещия европейски шампион Португалия в края на март. Тогава Владислав Стоянов отчая португалците, спасявайки дузпа на Роналдо, а родните фенове се забавляваха с всевъзможни клипчета и снимки, показващи безпомощността на Кристиано и компания. 

Бенефисът на Христо Стоичков също имаше забавна страна, най-вече заради преките включвания на Димитър Бербатов от автобуса, съблекалнята и резервната скамейка.

Европейското първенство по футбол във Франция донесе сериозна доза забавление на феновете в социалните мрежи. Сред най-гледаните бе подлият номер, който съпруга на турски фен му спретна и записа със скрита камера.

Ирландските фенове също оставиха отпечатък върху Евро 2016...

Първата победа на националния отбор в световните квалификации също предизвика куп позитивни емоции, а имаше и забавна страна. Най-интересното се случи след мача при срещата на шефа на родния футбол Борислав Михайлов с журналистите.