Британските медии показаха първите снимки на новата суперяхта на Роман Абрамович. „Соларис“, който струва 430 милиона паунда, ще бъде нещо невиждано сред частните плавателни съдове.

Яхтата е с дължина от 140 метра и разполага с осем палуби и хеликоптерна площадка. Още не е завършена, но вече се намира на сухия док в Бремерхавен (Германия).

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Това означава, че скоро се очаква да бъде пусната на вода. До момента луксозната лодка се строеше в специална сграда, която по размери е по-голяма от Бъкингамския дворец. Очаква се първите тестове на плавателния съд да бъдат през лятото.

Яхтата разполага с 48 каюти, в които може да бъдат настанени 38 пасажери и 60-членен екипаж. Плавателният съд ще има водоизместимост от 11 тона и ще развива скорост от 18 възела (малко повече от 33 км/ч), която ще бъде осигурявана от два електродвигателя.

Сред предлаганите удобства са плувен басейн, външен бар, джакузи и спа зона. Всичкият останал лукс, на който ще се радва 54-годишният руски богаташ са напълно секретни.

„Детайлите се пазят в тайна, но ще бъде нещо невиждано. Когато бъде пусната на вода по-късно през годината, „Соларис“ с лекота ще спечели наградата за яхта на годината“, твърди източник на в. „Сън“.

Това ще бъде втора яхта в колекцията на Абрамович. Преди повече от 10 години собственикът на Челси се сдоби с „Еклипс“ срещу 475 милиона паунда, която тогава беше най-голямата частна яхта в света.