Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо ще се впусне в съдебно дело на стойност 10 милиона евро, за да брани името си. Адвокатите му обвиниха в "клевета и неверни твърдения" фирма за недвижими имоти, която обяви, че португалецът е преоткупил в полза на собственика апартамент в небезизвестната Тръмп Тауър на Пето Авеню в Ню Йорк.

Лъжливата информация е оповестена от "Прото ентърпраизис", собственост на магната в сферата на недвижимите имоти Александро Прото. Италианската компания твърди, че футболистът е броил 15 милиона евро в края на миналата година за апартамент на покрива на небостъргача, съобщава "Дейли Мейл".

Самият играч твърдо отрича подобна информация, както и "клюката", че се е сдобил с цяла фавела в Бразилия и хотел в Монако, за да ги преоткупи и върне на техните собственици.

"Името и обликът на Кристиано са използвани от известно време от компания, чиято лъжлива информация ги направи страна по съдебно дело от италианската правосъдна система", заявяват представители на играча. Те са депозирали дело в Мадрид за "клевета и неверни твърдения".

"Жалбата за клевета и невярна информация срещу Роналдо е направена. Претендираме за обезщетение от 10 милиона евро. След като имаме името на истинския собственик на апартамента в Ню Йорк, декларирахме пред щатските власти, че имотът, закупен от футболиста, е дарен на неговия марокански приятел Бадр Хари", се казва още в изявлението на фирмата за недвижими имоти.