Мегазвездата на бразилския и световен футбол Роналдо призна, че е баща на петгодишно момченце след резултат от тест ADN.
 
"Алекс е мой син, брат на останалите ми три деца. Аз винаги ще се държа като негов баща. Резултатите от теста потвърдиха моите чувства, когато срещнах Алекс", съобщи 34-годишният Роналдо в своята страница в социалната мрежа Туитър.
 
Мичел Умезу - майката на петгодишния Алекс, през 2009 година подаде молба за бащинство. Според тази молба Мичел Умезу се е запознала с Роналдо на празник в Токио през 2002 година по време на световното първенство по футбол, където Роналдо стана световен шампион и голмайстор.
 
Двамата са се срещнали отново през 2004 година в Токио, където Роналдо с отбора на Реал (Мадрид) е бил на турне, и след тази среща младата жена е забременяла. Според местната преса, Мичел Умезу е бразилка, която живее в Сингапур. Именно там в момента е и Алекс.
 
Роналдо  е баща на 10-годишния Роналд от бившата си съпруга Милене Домингеш и на Мария София (21 месеца) и Мария Алис (8 месеца) от сегашната си съпруга Бия Антони.