Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо призова чрез социалните мрежи да бъдат спасени сирийските деца. Португалският национал позира заедно със сина си и показа снимка на 5-годишно сирийче.

„Спасете децата на Сирия като петгодишния Айман, който обича футболните мачове също толкова, колкото и Кристиано джуниър”, е написал под снимката Роналдо, който подкрепя по този начин организацията „Спасете децата”, чийто посланик е от 2012 година и в чиято полза събира дарения, за да се помага на децата от Сирия.

Повече от 110 милиона последователи има Роналдо само във „Фейсбук”, а още 51,5 милиона са те в „Инстаграм” и 41 милиона в „Туитър”. Това може да гарантира събиране на още повече средства помощ на сирийските деца.

„Кристиано Роналдо знае колко раними са децата на тази възраст”, споделя Каролин Майлс от организацията „Спасете децата”.

През септември миналата година Роналдо покани сирийско момче от бежански лагер в Унгария на мач на Реал (Мадрид) срещу Гранада (1:0). Малкият Заид излезе тогава заедно с Роналдо на терена, а всички футболисти на „кралския” клуб носеха тениски с надпис: „Професионалния футбол за бежанците”. 

 Резултати, програма и класиране в Испания - ТУК !!!