Всяко зло, за добро. Лятото беше трудно за близнаците Деян и Калоян Иванови в националния отбор, но в личен план картите на най-добрите ни баскетболисти се подреждат перфектно. Братята се отърваха от критиците си като официално казаха, че напускат държавния тим и дават път на по-младите. Те избраха занапред да се съсредоточат върху кариерата си на клубно ниво. Докато в родината ги съсипваха от незаслужени нападки, в Европа оцениха по достойнство качествата им.

След като се раздели с литовския вицешампион и участник в Евролигата “Летувос Ритас” през април, Деян Иванов не остана дълго време без нов отбор. Трансферът му в испанския “Естудиантес” направи щастлив не само него, че се завръща в Испания, но и цялото му семейство, което занапред ще може по-често да му ходи на гости. Не е все тая дали ще трябва да се сменят поне на два пъти самолети до студения Вилнюс или сутринта да се метне човек на първия полет за Мадрид. Но най-щастлива от испанската афера на Деян всъщност е една красива дама, за която всички варненци вече са наясно, че е

постигнала
огромна
победа,

като се е преборила за коравото сърце на един от най-страхотните борци в европейския баскетбол. Той, разбира се, се казва Деян Иванов и този път толкова е захапал въдицата, че нещата вървят скоропостижно към вечната мелодия на „Менделсон”.
Девойката се казва Вероника Сергеевна и е от руски произход, но Дидо не я е срещнал на чаша чай в мразовитата зима на Север, където изкара последната си година от кариерата. Светът е малък, казват хората. Хубавецът-близнак е влюбен до уши. Край на мимолетните връзки и закачки на дансинга, баста на старите свалки и намигвания в чаровния стил на фамилията Иванови.

8.jpg  Деян се запознал с бъдещата си половинка в родния си град Варна. Всъщност, Вероника си е нещо като местен кадър, тъй като е била едва на четири годинки, когато се е преместила от далечен Сибир в морската ни столица. Поне до момента и на първо четене госпожицата е идеалната партия за Иванов. Нежна, красива, възпитана, с добро и състрадателно сърце, две години по-малка от него - родена е на 7 октомври 1988 г., а той на 18 март 1986 г. Тази фина дама дори е успяла да влезе под кожата и на известната на всички фенове на баскетбола в България властна майка на най-добрите и най-успешните ни играчи Женя Даскалова.

61-годишната госпожа, възпитаничка на варненския Технически университет, се сприятелила силно с Вероника и я приела като част от своята фамилия. Този факт сам по себе си е красноречив, че отношенията между младите са сериозни и че за никого няма да е изненада, ако въпреки по-прясната си връзка, Дидо изпревари до олтара Калоян. Жени дори е приятелка с бъдещата си снаха в социалната мрежа Фейсбук, където се появява от време на време инкогнито, колкото да проследи с майчинския си инстинкт дали синовете й не крият нещо от нея. Междувременно, Деян и Вероника са на гребена на любовта. Рускинята едва-едва изчака той да замине за Мадрид, да се настани в апартамента, даден му от новия му отбор “Естудиантес”, и да получи ключовете от служебния автомобил, за да го последва към столицата.

„Заминавам за новия ни дом, защото домът е там, където е сърцето ти, а моето е от една седмица в Мадрид”, написа прочувствено в своята страница във фейсбук 25-годишната девойка преди да хване самолета за испанската столица и да се събере с любимия си мъж.
Въпреки че връзката им датира от няколко месеца, двамата я направиха публично достояние и я задълбочиха едва това лято. Инициативата дошла от страна на Дидо, който прави всичко,

за да накара
Вероника да се
чувства специална

11.jpgКогато един мъж обича истински, той е способен на чудеса. Такъв в момента определено е и центърът на “Естудиантес”. За рождения ден на приятелката си на 7 октомври, когато тя навърши четвърт век, той я изненадал с ягодова торта със сметанова глазура. И това не било цялата изненада. Последният сюрприз е съвсем пресен. Миналата седмица Дидо хванал за ръка половинката си и я повел направо към меката на футбола в Мадрид – стадион „Сантяго Бернабеу”. Само и само да сбъдне още една нейна отколешна мечта, да присъства на футболен мач между мегазвезди от Шампионската лига. А какви по-големи звезди от тези на “Реал”, които играят срещу “Ювентус”? За ужас на всички привърженици на “белия балет”, българинът и най-вероятната му бъдеща съпруга драли гърла на воля за победа на “Юве”. Деян, който игра на Апенините в продължение на пет години преди да се насочи към Литва миналото лято, е ревностен почитател на италианския футбол.

И ако си мислите, че хубавицата Вероника разтопила душата на снажния ерген само с външния си вид, жестоко се заблуждавате.
Доказателството за широко скроената душа на г-ца Сергеевна е жестът, който тя и група нейни приятели направиха в името на късчето радост, което подариха на деца, поставени в неравностойно положение това лято.

Навръх Националния празник на САЩ 4 юли рускинята съвместно с известния с участието си в риалити формата „Сървайвър” Андрей Едрев закараха десетина малчугана от Защитеното жилище в комплекс „Славейков” в Бургас на истински цирк! Не на какъв да е цирк, а на представление на цирк „Балкански”. Някои от най-известните лица от трупата се снимаха за спомен с момчетата и момичетата и им подариха незабравими моменти, а голямата заслуга бе на Виктория и Андрей, които ги свързва старо приятелство и които се движат в обща компания. Това далеч не е първата благотворителна акция, в която родената в Сибир девойка участва, но пази ревностно в тайна, защото вярва, че добрите дела не се нуждаят от евтина реклама.

9.jpg

Преди да се превърне в момичето на Деян Иванов, красавицата работи като брокер в компания за продажба на недвижими имоти по нашето Черноморие. Клиентите на фирмата са предимно чужденци. Тя обаче напуснала работа, за да бъде неотлъчно до любимия си мъж. За никого не е тайна в българската спортна общественост, че братя Иванови са сред най-добре припечелващите нашенци в чужбина. Средната им месечна заплата не е падала от четири-пет години под 20 000 евро, а се говори, че братята са откровено пестеливи, знаят как да си правят сметката на всеки цент, без това да ги превръща в скъперници. Напротив, баскетболните близнаци

умеят да
се глезят,

харчат доста за маркови дрехи и модерни технологии, но и скатават настрана. Когато пък инвестират, правят го разумно и задължително под контрола на майка си. Така например всичките им приятели от Варна им завиждат за вдигнатия от тях фамилен дом край морето (на снимката горе). Къщата-мечта на семейство Иванови се намира на около 40 минути разстояние от центъра на града. Преди да стане тяхна собственост, е била читалище. Днес е модерна вила, в която живее по-големият им брат Живко Дорийски със своята съпруга и двете си дъщери, както и майката на близнаците, която се грижи всичко да бъде подредено от игла до конец. Голямата атракция на къщата е външният басейн.

Само не си мислете, че Деян и Калоян прахосват и се чудят къде да си похарчат парите. За да се върти семейният бизнес, от година и половина във Варна работи техен частен магазин за цветя, който се откроява със стил и свежест. Магазинчето вече е известно като „Цветарницата на близнаците” и там конците дърпа отново майка им. Това обаче не е всичко. Момчетата инвестират много в земя, защото смятали, че това е най-сигурното място, където не биха могли да изгубят средства, дори да се сринат цените на пазара с недвижимо имущество. Другата им гордост е кокетна, фамилна кръчма отново във Варна, която са оставили отново в ръцете на майка си Женя.

Малцина знаят, че Деян и Калоян имат опората на по-голям от тях брат от първи брак на госпожа Даскалова. Неговото име е Живко Калчев Дорийски. Той е на 39 години и е известен с десните си политически пристрастия и ангажираност. Виден костовист, председател на организацията „Млади демократи”, който в края на септември тази година без спряган и за шефското място на ДСБ Варна. В крайна сметка дипломираният IT специалист и бивш треньор от баскетболната школа на “Черно море” изгуби битката за позицията от Васил Василев.
ЛИЛИЯ ВЕЛИЧКОВА