Помощник-треньорът на унгарския национален отбор Джовани Константину се оказа привърженик на нашия Локомотив (София). Спецът получи подаръци от спортния директор на „червено-черните“ Георг Василев – две фланелки.

Самият Василев разказа пред БЛИЦ за любопитната случка.

„На нашата страница във Фейсбук получихме съобщение от Джовани, който желаеше да си закупи фланелка на нашия отбор. Първоначално не знаехме, че това е помощник-треньорът на Унгария. Когато разбрахме, се свързахме с него.

Определихме си среща в хотела, където унгарците са настанени. Подарих му две фланелки – едната от 90-годишнината на клуба, а другата от тези, с които играят момчетата. Джовани остана изключително доволен.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Каза, че отдавна следи Локото – още от последния период на участието ни в евротурнирите. Изненадахме се, че и в Унгария има наши фенове. Джовани призна, че преди години е работил за известно време като машинист и оттам е пристрастието му към железничарските отбори по света.

Даже подчерта, че Локо (София) има повече шампионски титли от тези на Локо (Москва).  Пожела ни тимът ни да се върне там, където му е мястото – в елита и в Европа. Той от своя страна ни подари фланелка на унгарския национален отбор, флагче и значка“, разказа Георг Василев пред БЛИЦ.