Най-добрата българска сноубордистка Александра Жекова, която само преди дни се прибра от участието си на Универсиадата, спечелвайки златен медал, даде ексклузивно интервю пред Мика Стоичкова. Дъщерята на Камата има солиден опит в журналистиката, а сега е подела свой проект – mikamarstyle.com, отново упражняващата своята страст и професия.

Пред Мика Сани сподели кое е най-екстремното нещо, което е правила, имайки предвид, че в нейната дисциплина има ужасно много адреналин, ето какво разкри шампионката ни: „Редовно помагам финансово и морално на непознати хора (те отвръщат с недоумение)….За съжаление в днешно време моите връстници не са особено услужливи, тъй като са прекалено концентрирани върху собственото си благо…“

Сани определя себе си като земно момиче, което не се блазни от славата и дори смята, че е безумно нещо и отнема от личното пространство на човек. Причина да се усмихва така чаровно намира в интелигентните хора, добрите хора, гениалните идеи, красивите творения.

БЛИЦ публикува цялото интервю на Мика Стоичкова със Сани Жекова без редакторска намеса:

1. Кой е твоят стимул в живота ?
- Желанието за ежедневно самоусъвършенстване. Мотивът да споделя нещо стойностно с България.

2. Коя музика лекува разбитото сърце?
- Rock n’ Roll, Funk, Jazz…

3. Какво има в багажника на колата ти?
- Обикновено сакче със спортен екип.

4. Кой е езикът, който би искала да владееш до съвършенство?
- Френски.

5. Каква имаш усещането, че си била в миналия си живот?
- Войн или човек на изкуството.

6. За какво мечтаеш?
- За един по-добър и чист свят, населен с хора притежаващи ценности и морал.

7. Какво би променила, ако можеше да се върнеш назад във времето?
- Никога не гледам назад, не се самосъжалявам... анализирам действията и постъпките си в момента, наслаждавам се на пътуването и мисля как следващата крачка напред да бъде по-добра от предходната.

8. Какво ти отнема славата?
- Донякъде отнема от личното ми пространство. Известността е безумно нещо, което хората издигат в култ - никога не ми е допадала..

9. Кое те кара да се усмихваш?
- Интелигентните хора, добрите хора, гениалните идеи, красивите творения…

10. Ако животът ти беше филм, щеше да се казва…..
- „В търсене на себепознанието и мъдростта..“

11. А какъв жанр щеше да е….
- Документален..

12. А главната роля щеше да повериш на (освен теб) ……
- Баща ми-Гурото :)

13. Опиши се с 5 думи…
- Не обичам да говоря за себе си,макар че често ми се налага…смятам, че е признак на лош вкус човек да се самоизтъква. През целия си живот се стремя да осъвършенствам тези 5 качества: - дисциплина/точност -прецизност/внимание - познание/позитивни мисли -доброта/споделяне/помощ/отдаденост на другите - хармония/професионален-личен живот

14. Какво е най-нестандартното нещо, което си правилa?
- Редовно помагам финансово и морално на непознати хора (те отвръщат с недоумение)…. За съжаление в днешно време моите връстници не са особено услужливи, тъй като са прекалено концентрирани върху собственото си благо…

15. Каква суперсила притежаваш?
- Да бъда жена, но да разсъждавам и действам като мъж..това си е много важна супер сила в живота и бизнеса, доминиран от мъже.